Hårvårdsrutin: Vägen till en frisk skalp och ett välmående hår

Precis som vädret påverkar vår hud påverkar det också vårt hår. Kalla vindar och hårda väderförhållanden kan dra fukt från hårbotten och göra håret torrt, frissigt och statiskt.

Här guidar vi dig steg för steg genom årets alla säsonger för att bäst ta hand om ditt hår och din hårbotten.

Hårvårdsrutinen

Omfamna en bra hårvårdsrutin som inte bara är en daglig rutin, utan en kärleksfull ritual för vårt hår och självförtroende.

Vägen till ett välmående hår, steg för steg:

1. Shampoo: En magnet för orenheter

Ditt hår fungerar som en magnet och drar till sig orenheter. Börja med att tvätta håret noggrant, helst i två steg, och lägg extra fokus på hårbotten. Men kom ihåg att inte överdriva tvättandet, 1-2 gånger i veckan är oftast tillräckligt.

2. Scalp scrub: Uppfriska med peeling

Förutom den grundliga tvätten kan håret och speciellt din hårbotten behöva en uppfriskande peeling då och då. Amino Acid Detoxifying Scalp Scrub är ett utmärkt val för att avlägsna gamla hudceller och ge en uppfriskande känsla och naturlig volym. Ett friskt hår börjar alltid med en välmående skalp.

Läs mer om scalp care.

3. Hårmask: Tillför fukt och näring

Ge ditt hår en extra boost genom att vårda längderna med en intensivkur. Låt masken verka i några minuter, timmar eller över natten. En repair hair mask är även anpassad för din hårbotten.

4. Balsam: Försegla fukt och näring

Avsluta din hårvårdsrutin i duschen med ett närande balsam. Ett balsam hjälper till att försegla fukt och näring för ett mjukt och motståndskraftigt hår.

5. Leave in: Det lilla extra

Ge ditt hår det där extra lyftet med Keratin Power Glue. Det finns olika typer av leave-in-produkter, både för håret och hårbotten. Produkter som Keratin Power Glue ger ditt hår extra näring och låser in dess vitalitet. Oavsett om det är en leave-in-conditioner eller en glansgivande kräm, så ger detta steg ditt hår det där lilla extra för att stråla hela dagen.

6. Hårserum: Skräddarsydd vård för skalpen

Ett serum för din hårbotten, precis som ansiktsserumet. Dessa serum ger näring till skalpen, vilket förbättrar miljön för hårets växt och hälsa. Med ingredienser som är utvalda för att adressera olika problem, som torrhet eller irritation, blir hårserumet terapi för din hårbotten.

7. Hårolja: Näringsrik beskyddare

Håroljan är din hårs bästa vän – den ger näring, glans och styrka. Applicera hårolja i hårets längder, särskilt på topparna. Om du har en torr hårbotten kan oljan även appliceras där.

under your skin hårprodukt för skalp

Använd naturliga produkter i din hårvårdsrutin

Naturliga produkter, ofta berikade med örter, oljor och essenser, ger en skonsam och näringsrik behandling för håret. Deras milda ingredienser bevarar hårets naturliga oljor och skapar en balans som förbättrar hårets hälsa och glans. Dessutom minimerar naturliga produkter risken för en irriterad hårbotten och allergiska reaktioner.

Oljor som arganolja, kokosolja och jojobaolja har blivit populära i naturliga hårvårdsprodukter. Deras naturliga egenskaper penetrerar hårets struktur, återfuktar på djupet och gör det det mjukt och lätt. Örtextrakt som kamomill, lavendel och rosmarin ger inte bara en uppfriskande doft utan bidrar också till att lugna hårbotten och stärka hårsäckarna.

Extra tips:

Tänk på duschkvattnets temperatur – för varmt vatten kan ha en uttorkande effekt på både hud och hår. Avsluta duschen med kallt vatten för extra glans och en uppiggande känsla. Anpassa din hårvård efter ditt hårbehov och skydda det mot solen och värmestyling.

hårvårdsrutin scalp massage

Head spa: Hårvårdsrutin 2.0

I en tid där självomsorg och välmående står i fokus, har ”Head spa” blivit en populär Hårvårdsrutin 2.0. Head spa är som den uppgraderade versionen av din vanliga hårvårdsrutin. Det är inte bara schampo och balsam – det är som att ge dig och din hårbotten en liten semester.

En av de största fördelarna till head spa är att det vårdar din skalp. Genom skräddarsydda behandlingar och noggrant utvalda naturliga produkter blir varje steg en kärleksfull omfamning av din hårbotten.

Head spa återställer balansen i hårbotten, vilket inte bara förbättrar hårväxten utan också minskar risken för torrhet, irritation och andra vanliga problem. Läs mer om head spa.

Fördelar med en välmående skalp:

  • Upplev ett glansigare och friskare hår.
  • Starkare och mer välmående hår.
  • Längre och fylligare hår.
  • Motverka torr och irriterad hårbotten.
  • Minska fjällande, kliande och svidande hårbotten.

Lycka till med din nya hårvårdsrutin!